طراحی سایت
طراحی وبسایت مجموعه فعالیت هایی است که به منظور ایجاد یک وبسایت زیبا، کارآمد و قابل دسترس برای کاربران انجام می شود.
طراحی وبسایت مجموعه فعالیت هایی است که به منظور ایجاد یک وبسایت زیبا، کارآمد و قابل دسترس برای کاربران انجام می شود. در طراحی وبسایت صفحات وب جدید ایجاد می شوند یا صفحات قدیمی مورد بهینه سازی قرار می گیرند. فرایند طراحی وبسایت شامل طراحی و تکوین صفحات وب، تعیین ساختار و ناوبری، انتقال اطلاعات و محتوا، اعمال طرح بصری و طراحی گرافیکی، توسعه کد و برنامه نویسی، انجام تست ها و بررسی ها و نهایتا راه اندازی وبسایت است. هدف اصلی طراحی وبسایت ارائه تجربه کاربری بهتر، جذابیت بصری، سهولت استفاده و دسترسی و بهینه بودن عملکرد و سئو (بهینه سازی موتور جستجو) است.
چه کسانی به وبسایت نیاز دارند؟
با توجه به این که جهان امروز ما، تلفیقی از دنیای مجازی با واقعیت است و بخش عظیمی از زندگی انسان امروز با اینترنت در آمیخته؛ می توان گفت تقریبا همه افراد به نحوه به وبسایت ها نیاز دارند. به طور خلاصه، تقریبا هر فرد یا سازمانی که اطلاعات، خدمات یا محصولاتی را ارائه می دهد؛ به یک وبسایت نیاز دارد. اما گروه هایی وجود دارند که داشتن یک وبسایت برای آن ها کارآمد تر است.
- کسب و کارها: برای شرکت ها و کسب و کار ها، داشتن یک وبسایت به عنوان یک وسیله ارتباطی اساسی و ابزار بازاریابی حیاتی است. داشتن یک وبسایت به آن ها این امکان را می دهد که محصولات و خدمات خود را به مخاطبان خود معرفی کنند و به طور مستقیم با مشتریان خود در ارتباط باشند.
- افراد حرفه ای: افرادی مانند هنرمندان، نویسندگان، عکاسان و کار آفرینان فردی نیز از وبسایت برای نمایش نمونه کارها، اشتراک اطلاعات حرفه ای و ارتباط با جامعه خود بهره مند می شوند.
- سازمان ها و ارگان های دولتی: سازمان ها و ارگان های دولتی نیز می توانند از وبسایت برای اطلاع رسانی عمومی، ارائه خدمات آنلاین و ارتباط با شهروندان استفاده کنند.
انواع وبسایت ها:
به طور کلی وبسایت ها به دو دسته تقسیم می شوند: وبسایت های استاتیک و داینامیک
وبسایت های دینامیک(Dynamic website)
در طراحی و توسعه سایت های دینامیک، محتوا و طرح صفحات در زمان بارگزاری توسط کاربر یا مدیر سایت ایجاد می شوند. در این نوع وبسایت از پایگاه داده استفاده می شود تا اطلاعات را دریافت کند و نمایش دهد و امکان تعامل بیشتر با کاربر را فراهم کند. سایت های دینامیک معمولا برای وبسایت هایی استفاده می شوند که نیاز به به روز رسانی مداوم و اضافه کردن محتوا دارند. مانند فروشگاه های آنلاین، سیستم های مدیریت محتوا (CMS) ارتباط با پایگاه داده ها و سایت هایی که نیاز به فرم های تعاملی و نمایش دادن اطلاعات شخصی سازی شده دارند. از مزایای سایت های دینامیک می توان به امکان تعامل با کاربران، پیشرفته بودن و انعطاف پذیری در طراحی و افزایش امنیت اشاره کرد. همچنین توسعه و دسترسی به محتوا در سایت های دینامیک به مدیران سایت کمک می کند که به راحتی بتوانند محتوا را به روز رسانی کنند یا تغییر بدهند.
وبسایت استاتیک (Static website)
نوعی وبسایت است که محتوا و طرح آن در زمان بارگزاری صفحه نمایش به کاربر مشخص شده و تغییر نمی پذیرد. در این نوع وبسایت محتوای صفحات آن پیش از زمان درخواست کاربر توسط طراحان و توسعه دهندگان وب آماده و ایجاد می شود و در هنگام بارگزاری به کاربر نشان داده می شود. سایت های استاتیک برای صفحات کمتر پیچیده، نمونه های شخصی، رزومه ها و صفحاتی که نیاز به به روز رسانی منظم ندارند مناسب هستند. از مزایای این نوع وبسایت می توان به سرعت بارگزاری بالا، هزینه کمتر برای نگهداری و سهولت در مدیریت اشاره کرد.
مراحل طراحی وبسایت
با توجه به رونق کسب و کارهای اینترنتی، صاحبین مشاغل به ساختن و استفاده از وبسایت ها تمایل پیدا کرده اند. همچنین کسب و کارهای سنتی نیز به سمت اینترنتی شدن تغییر مسیر می دهند. اما کار طراحی وبسایت از کجا شروع می شود؟
قبل از هر چیز برای شروع طراحی وبسایت، اولین و مهم ترین نیاز یک کامپیوتر یا لپ تاپ است که قدرت کافی برای اجرای برنامه های گرافیکی و کدنویسی را داشته باشد. علاوه بر این طراحان وب باید به زبان های برنامه نویسی و فریمورک ها( چارچوب پایه توسعه برنامه های کاربردی نرم افزاری) که با طراحی وبسایت مرتبط اند؛ مسلط باشند تا بتوانند به خوبی کد ها و صفحات وب را توسعه بدهند و اجرا کنند. برای مثال، آشنایی با javaScript, CSS, HTML و فریمورک های مختلف مانند Bootstrap و React مهارت هایی اساسی در طراحی وبسایت هستند.
چرا کسب و کار ها به ساختن وبسایت نیاز دارند؟
وبسایت ها، ویترین کسب و کارها هستند که به صاحبین مشاغل این امکان می دهند تا به صورت آنلاین خدمات و محصولات خود را معرفی کنند و به برقراری ارتباط با مشتریان خود بپردازند. کسب و کار ها از طریق وبسایت می توانند خدمات و محصولات خود را به جامعه بین المللی نیز معرفی کنند که این امر باعث افزایش توجه و تبلیغات رایگان می شود.
وبسایت ها به پیشرفت بازاریابی و فروش نیز کمک می کنند. از طریق وبسایت می توانید کسب و کار خود را به تعداد بیشتری از افراد معرفی نمایید. همچنین داشتن یک وبسایت کمک می کند با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و اطلاعیه های مربوط به کسب و کار خود را برای آن ها ارسال کنید. مشتریان شما می توانند با استفاده از دستگاه های در دسترس (تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر) به نحوی آسان به محصولات و خدمات شما دسترسی داشته باشند. داشتن یک وبسایت حرفه ای و جذاب به اعتبار و ارزش کسب و کار شما می افزاید و باعث رضایتمندی مشتریان می گردد.
وبسایت ها می توانند نشان دهنده ویژگی هایی مثل فرهنگ سازمانی و خدمات و محصولات مجموعه باشند. همچنین با استفاده از عناصر گرافیکی، نوشتاری و تصویری مناسب با فرهنگ سازمانی، هویت بصری و ویژن مجموعه تجربه کاربری خوبی برای مشتریان فراهم می شود. امروزه بهترین راه برای معرفی محصولات و خدمات، استفاده از وبسایت است؛ اما با توجه به پیچیدگی های وبسایت و نیاز آن ها به پشتیبانی مداوم، برخی کسب و کار ها تصمیم می گیرند تا این وظیفه را به توسعه دهندگان حرفه ای و ارائه دهندگان خدمات وب بسپارند.
در شرکت ابرات خدماتی که از سربار مجموعه می کاهد از صفر تا صد برای همه وبسایت های آموزشی تا وبسایت های فروشگاهی به بهترین شکل صورت می پذیرد.
ویژگی های یک وبسایت استاندارد چیست؟
جی تی متریکس (GTmetrix)
یک ابزار رایگان برای اندازه گیری و ارزیابی عملکرد وبسایت ها است. این ابزار میزان سرعت بارگیری وبسایت، بهینه بودن عناصر صفحه و... را مورد بررسی قرار می دهد. همچنین توصیه هایی برای بهبود کارایی وبسایت ارائه می کند که با از استفاده از آن ها می توانید عملکرد وبسایت خود را بهبود ببخشید.
سرعت بارگیری
مدت زمانی که طول می کشد تا صفحات و محتوای وبسایت بارگیری شوند. سرعت بارگیری بالا می تواند تجربه کاربری را بهبود بخشد و سئو را تحت الشعاع قرار دهد.
پاسخگویی
وبسایت باید در همه نوع دستگاه ها و مرورگر ها به درستی نمایش داده شود و برای کاربران قابل استفاده باشد.
طراحی ریسپانسیو
وبسایت باید به طور مناسب برای اندازه های مختلف صفحات نمایش طراحی شده باشد تا به طور مطلوب نمایش داده شود.
مزیت رقابتی ابرات در تولید وبسایت چیست؟
لازم به ذکر است که طراحی وبسایت فرایندی مداوم است. وبسایت باید به روز نگه داشته شود و بر اساس تغییراتی که در صنعت و نیاز های کاربران اتفاق می افتد به روز رسانی شود. همچنین در هنگام بروز مشکلاتی که خود قادر به حل کردن آن ها نیستید، می توانید به تیم های تخصصی طراحی وبسایت مراجعه کنید تا به شما کمک کنند. شرکت ابرات با بهره گیری از ابزار های روز دنیا، پشتیبانی از زیرساخت پر سرعت با بالاترین امنیت و همکاری با افراد نخبه و با مهارت این حوزه، تجربه کاری زیادی در این زمینه کسب نموده است. شرکت ابرات با پشتیبانی در لحظه کنار مشتریان خواهد بود و بهترین نتایج را به ارمغان خواهد آورد.